29-12-2017

Onze keten in beeld: Onderzoek en laboratorium

Het borgen van voedselveiligheid is een belangrijk doel van de VanDrie Group. Ons kalfsvlees moet niet alleen lekker, maar ook veilig zijn.


Labora, ons eigen, gecertificeerde laboratorium vervult een belangrijke rol in de bedrijfsketen. Labora voert tal van onderzoeken uit op plantaardige grondstoffen, ruwvoeders, water en vleesproducten. Het laboratorium is gecertificeerd onder ISO 17025. Dit betekent dat Labora zijn kwaliteitssysteem, zowel administratief als technisch, geheel op orde heeft. 
Dineke Van Voorst – Van Donkersgoed is analist bij Labora. Ze vertelt: “Wij analyseren alle inkomende en uitgaande producten. We houden zo de kwaliteit scherp in de gaten. Daarbij kijken we verder dan het voer van de kalveren. Het kalfsvleesproduct moet veilig zijn als het onze slachterijen verlaat, maar moet ook veilig blijven als het in de keuken voor bereiding klaarligt. We analyseren op een breed scala aan microbiologische waarden. Hiermee leggen we de basis voor veilig kalfsvlees voor de consument. Immers: meten is weten.” 


  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding